13 lutego 2016 r. Azjatyckie smaki Ken Asia zamiana na Bar Van Binh na ul. Belgradzkiej 21 na Ursynowie w Warszawie

Image00001W dniu 13 lutego 2016 r. zamknięto Ken Asia ale w tym miejscu powstał Bar Van Binh. Adres się nie zmienił ul. Belgradzka 21 na Ursynowie w Warszawie. Mieliśmy już okazję wypróbować kilka dań robionych przez nowego szefa kuchni i spokojnie możemy Wam polecić to miejsce!

 

 

 

8 marca 2015 r.
Po powrocie z Azji szukamy smaków, które tam poznaliśmy. Dzisiaj ponownie odwiedziliśmy azjatycki bar/restaurację Ken Asia (niedaleko stacji Metro Natolin). Zamówiliśmy ponownie Kurczak goreng kiaw whan gai (z zielonym curry, mlekiem kokosowym i azjatyckimi warzywami) oraz pierwszy raz Pad thai (z tofu i warzywami, podany został oczywiście z orzechami). Do dyspozycji klientów, w cenie dania znajdują się sosy oraz inne dodatki, my pobraliśmy ostry sos i konserwowy czosnek. Tajskie jedzenie zostało przygotowane wyśmienicie! Ogromnym atutem tego miejsca oprócz kuchni jest obsługa przesympatycznej Pani Asi (która przeniosła się z baru na ul. Płaskowickiej) oraz estetyka i czystość. Miejsce przyjazne rodzinom z dziećmi.

24.06.2014 r.
Konkurencja w azjatyckich barach i restauracjach jest ogromna, zapewne utrzymanie się na polskim rynku jest trudne, jednak cieszą  nas kolejne nowe miejsca, z orientalną kuchnią. Ogromnym plusem jest to, że  zaczynają one konkurować także pod względem wyglądu. W ubiegłą sobotę, pojawił się na naszej drodze Ken Asia i na tak nas zachęcił, że byliśmy w nim dwa razy. Za pierwszym razem zamówiliśmy tofu w warzywami i kurczaka w sosie curry, a za drugim razem „Kurczak-goreng kiaw whan gai z zielonym curry, mlekiem kokosowym i azjatyckimi warzywami”. Z wymową tej nazwy, problemy miała również przemiła pani przyjmująca zamówienie. Sama potrawa okazła się być estetycznie przygotowana. Duże kawałki piersi kurczaka, pływające w dość rzadkim sosie z zielonego curry i z dużymi kawałkami warzyw. Bliźniakowski był zachwycony. Tofu i kurczak curry trzymają standard, ryż sypki, surówka chrupka, a sosy dobre. Chińczyk Ken Asia na ul. Belgradzkiej 21 w Warszawie przyciąga nie tylko dobrą kuchnią ale także estetycznym wyglądem, pelargoniami w skrzynkach, kwiatuszkami na stolikach i nowiutką łazienką. Wrócimy spróbować czegoś innego! 🙂

3 thoughts on “13 lutego 2016 r. Azjatyckie smaki Ken Asia zamiana na Bar Van Binh na ul. Belgradzkiej 21 na Ursynowie w Warszawie”

  1. Bardzo ucieszyło mnie pojawienie się baru z azjatyckimi potrawami. Zwłaszczaz że to obok mnie. Raz zamowiłam od nich kilka dań. Jedzenie było smaczne, choć nie umywa się do naszego ulubionego baru MayMay na Cynamonowej. Tylko jedno danie okazało się porażką. Zamówiłam dla siebie shushi-gung. Na ulotce wygląda bardzo ładnie. w rzeczywistości dostałam zupę z mleka kokosowego, w której pływało kilka kawałków warzyw i krewetek. Caałość dośc mdła przez nadmiar mleczka kokosowego. Zadzwoinłam i pani od razu wiedziała, o co chodzi. Zaproponowała nowe danie, ale kucharz się nie zgodził. Był niesympatyczny. Szkoda, bo uwielbiam kuchnię azjatycką i byłabym stałą klientką.

    1. Szanowna Pani,
      Bardzo dziękujemy, za podzielenie się z nami swoję opinią.
      Byliśmy w Ken Asia na ul. Belgradzkiej dwa razy w okresie promocji, drugi raz nie było ryby, więc Ania zamówiła tofu. Faktycznie smakowało inaczej niż za pierwszym razem. Przy okazji i sprawdzimy jak się sprawa przedstawia bez promocji?! 😉
      Serdecznie pozdrawiamy
      Bliźniakowscy.pl

  2. W skróćie:
    Dania smaczne aczlkowiek bez rewelacji
    Porcje w średniej wielkosci.
    Miła obsługa
    Wszystkie dania sie różnia co nie jest norma w tego typu miejscach
    Ceny przestępne

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *