To Tu Chińska pierogarnia ma swoje placówki w czterech dzielnicach Warszawy (Saska Kępa, Ursynów, Gocław i Żoliborz). Udaliśmy się do tej na Żoliborzu na ul. Słowackiego 12 w Warszawie, która okazała się sercem i maszyną rozruchową całej sieci. Wybraliśmy pierożki, które miały w sobie nadzienia:
– soczewica ze skórką pomarańczową,
– szpinak z serem,
– kaczka z pomarańczą,
– wieprzowina z fasolą.
Do tego wybraliśmy sosy: łagodny orzechowy i ostry chili z imbirem.
Jedzenie świetne, pomieszczenie małe ale dzięki umieszczonym po dwóch stronach lustrom – przestrzeń została optycznie powiększona, personel zaangażowany w swoją pracę!
Moim zdaniem jedzenie się bardzo popsuło od czasów pierwszej budy na Saskiej Kępie
W takim razie zazdrościmy, że nie mogliśmy spróbować tego jedzenia wcześniej. Planujemy pójść do innej placówki i zobaczyć jak smakuje? 🙂
Potwierdzam, popsuło się trochę, nie wiem jaki jest powód, tak jak by obniżyli jakość tańszymi składnikami. Szkoda, brakuje mi tez dobrych deserów i dobrej herbaty, może czegoś na zimno.
Dzisiaj odwiedziliśmy punkt na KEN na Ursynowie. Też było miło i sympatycznie ale mamy wrażenie, że zdecydowanie lepiej smakowało nam na Żoliborzu. Może dlatego, że na Żoliborzu pierożki nie są mrożone!? Ponadto na ul. Słowackiego 12, pierożki podawane są bambusowych naczyniach, a tu na KEN na Ursynowie – na plastykowych talerzykach?!