Grupowo zajrzeliśmy do Sapaya – miasteczka, a właściwie małej wsi w gęstych, równikowych lasach wyspy Celebes należącej do Indonezji. Tak na serio do baru azjatyckiego i spośród dań z menu, zamówiliśmy z dowozem:
Sapaya I à la Tu-an (chrupiący kurczak à la Tu-an w sosie pomidorowo-ostrym)
Sapaya II à la Tu-an (chrupiący kurczak à la Tu-an w sosie słodko-kwaśnym)
Kurczak złocisty (w sosie curry)
Ryż smażony z kurczakiem
Tofu ogniste (fantastyczne, smakowite i naprawdę ogniste)
Sajgonki z surówkę (smaczne)
Duże Pho, Zupa kwaśno – ognista
Złotoniki z kurczakiem (makaron chiński z kurczakiem) z sosem łagodnym
Biesiadnicy byli zadowoleni i chcą ponowić zamówienie z tego azjatyckiego miejsca. Zdjęcia dań zostały pobrane ze strony Sapaya. Restauracja Sapaya Nano mieści się na Al. Jana Pawła 52/54 w Warszawie.



