Przywitał nas piękny zapach i gustowny wystrój sali. W oknach i na murkach dumnie prezentowały się zioła, a na stołach kraciaste biało-czerwone obrusy. W oczekiwaniu na zamówienie podano nam „czekadełko” w postaci oryginalnych włoskich paluszków grissini. Są to chrupiące paluszki z ciasta drożdżowego.
W Pasta i Pasta grupowo zamówiliśmy:
– Specke rucola (śmietanowy sosie z wędzonki duszonej w koniaku i czosnku, podawany ze świeżą rukolą na wierzchu)
-Fettuccine Colorate (szerokie wstążki czerwone) z sosem Diavola (sos z ostrego włoskiego salami oraz papryki, przygotowany na śmietanie z odrobiną białego wina).
-pizze Margherita (sos pomidorowy z włoskimi ziołami, ser mozzarella) wraz z dodatkiem pieczarek,
-pizze Salame piccante (sos pomidorowy z włoskimi ziołami, ser mozzarella oraz pikantne salami).
– Tris di bruschette (klasyczna włoska przystawka-grzanka) z mozarellą,
– bruschette z szynką parmeńską a trzecia z samymi pomidorami.
-deser panna cotta na gustownie ozdobionym wzorkami z czekolady talerz.