Oprócz Agaty Młynarskiej w spotkaniu wzięły udział pani prof. dr hab. n. med. Grażyna Rydzewska – wybitna lekarz gastrolog, dietetyczka mgr Agnieszka Pęksa oraz szefowa kuchni Ewa Olejniczak – wychowanka Kurta Schellera (Szwajcara, znanego szefa kuchni), który też przyszedł na spotkanie i ustawił się do wspólnej fotografii z autorkami książki.
Spotkanie prowadziła Pani Anna Augustyn-Protas, dziennikarka gazety „Claudia”.
W książce Agata Młynarska napisała: „Odkąd pamiętam, bardzo często bolał mnie brzuch. W szkole przed klasówkami, przed ważnymi spotkaniami, ale też na wakacjach, a nawet wtedy, kiedy wszystko było dobrze. Próbowałam różnych sposobów, by sobie pomóc, aż wreszcie niedawno trafiłam na miesiąc do szpitala. Okazało się, że najważniejszym powodem różnych moich dolegliwości jest nietolerancja pokarmowa, która podstępnie, cicho i bardzo często bez objawów niszczy organizm. Nie mogę jeść niczego, co zawiera gluten. […]”
Część zysków ze sprzedaży książki pani Agata przeznaczyła na fundację Polskie Stowarzyszenie Osób z Celiaklią i na Diecie Bezglutenowej.
Na spotkaniu pani profesor Rydzewska – wybitna lekarz gastrolog poparła słowa Agaty Młynarskiej, że dieta opisana w książce jest wskazana jeśli ma uzasadnienie medyczne poparte odpowiednimi badaniami, które wykażą, że organizm ma nietolerancję na gluten.
Spotkanie z Agatą Młynarską, polską dziennikarką, współautorką książki „Pyszna zmiana, czyli moje życie bez glutenu” odbyło się w Empiku w Juniorze, na Marszałkowskiej 116/122 w Warszawie.
2014 r. zdj. z prywatnego archiwum https://receptananude.pl/