23 października 2014 r. Restauracja Sapaya Nano Al. Jana Pawła 52/54 w Warszawie

Czwartek to dzień chiński, więc dziś zajrzymy do Sapaya – miasteczka, a właściwie małej wsi w gęstych, równikowych  lasach wyspy Celebes należącej do Indonezji. Spośród dań z menu,  zamówione zostały z dowozem:
Sapaya I à la Tu-an (chrupiący kurczak à la Tu-an w sosie pomidorowo-ostrym)
Sapaya II à la Tu-an (chrupiący kurczak à la Tu-an w sosie słodko-kwaśnym)
Kurczak złocisty (w sosie curry)
Ryż smażony z kurczakiem
Tofu ogniste (fantastyczne, smakowite i naprawdę ogniste)
Sajgonki z surówkę (smaczne)
Duże Pho, Zupa kwaśno – ognista
Złotoniki z kurczakiem (makaron chiński z kurczakiem) z sosem łagodnym (danie zbyt suche!)
Biesiadnicy byli zadowoleni i chcą ponowić zamówienie z tego azjatyckiego miejsca.
Zdjęcia dań zostały pobrane ze strony Sapaya.
Restauracja Sapaya Nano mieści się na Al. Jana Pawła 52/54 w Warszawie.

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *