Fit brownie z fasoli i bananów

Intensywnie czekoladowe fit brownie z bananami jest doskonałe.

Składniki na ciasto:
1/2 kg ugotowanej białej lub czerwonej fasoli, może być z puszki
4 dojrzałe banany
5 łyżek kakao
5 jajek
1 łyżeczka proszku do pieczenia
4 łyżki oleju rzepakowego (opcjonalnie innego np. kokosowego)
2 łyżki miodu
20 suszonych żurawin (pociąć)
kilka orzechów (dowolne)
5 suszonych daktyli (pociąć)
1/2 łyżeczki przyprawy do pierników

Sposób przygotowania
Ugotowaną lub z puszki fasolę odsączyć i wysuszyć, zblendować. Dodać jajka i zmiksować na gładką masę, potem dodać kakao, miód, proszek do pieczenia, przyprawę do pierników, pocięte daktyle, orzechy, żurawinę. Piec całość ok. 40 minut w 170 stopniach.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Witryna wykorzystuje Akismet, aby ograniczyć spam. Dowiedz się więcej jak przetwarzane są dane komentarzy.