21 maja 2017 r. Lody mistrzowskie firmy Klapec w Gliwicach

Lody Klapec w Gliwicach

Lody mistrzowskie firmy Klapec zjedliśmy w uroczej lodziarni na ul. Wysokiej 6/1 niedaleko Rynku w Gliwicach. Jest tam kilka stolików i można sobie zrobić przerwę w zwiedzaniu.
Spróbowaliśmy kilka smaków:
-makówki,
-czerwoną porzeczkę,
-maślankę z marakują,
-czekoladę proteinową,
-cytrynę,
-smak szefa rozkosz (kajmak-kruszonka).
Produkcja lodów jest rodzinną pasją od pokoleń. Lody czekoladowe tworzone są na bazie oryginalnej belgijskiej czekolady. W kolekcji firmy występuje około 100 smaków. Smaki, które wyróżniają lody Klapec spośród innych producentów lodów są: „śląski kołocz szefa”, „makówki”, różane, lawendowe, o smaku lukrecji, a także połączenia niekonwencjonalnych smaków, np. czekolady z tabasco lub wasabi, ryżu z owocem granatu lub imbirem. Oprócz lodów i tortów lodowych firma produkuje ciasta, desery i torty.
Miejsce odwiedziliśmy podczas Majówki w woj. śląskim kliknij!

 

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *