Restauracja Groole mieści się na ul. Śniadeckich 8 w Centrum Warszawy. Odwiedziliśmy to miejsce wiele razy. Zamówiliśmy pieczone ziemniaki wymieszane z masłem i serem z nadzieniami:
– śledź w buraczkach,
– pasta z zielonego groszku,
– boczek z kiełbasą,
– bryndza ze szczypiorkiem,
– śledź w jogurcie greckim,
– pieczarka z jajami,
– kurczak curry,
– łosoś z kleksem śmietany,
– tuńczyk z kukurydzą,
– boczek z kiełbasą.
Dania ozdobiono koprem i pietruszką.
W lokalu jest przemiła obsługa, pięknie w nim pachnie pieczonymi ziemniakami i ziołami. Pychotka!









Historyczne – nie istniejące Groole
Groole na ul. Ciołka 11 w Warszawie
Jesteśmy absolutnymi wielbicielami pieczonych ziemniaków w Restauracji Groole. Tym razem odwiedziliśmy restaurację na Woli i zamówiliśmy groole z nadzieniami:
-łosoś z kleksem śmietany,
-szpinak trzy sery,
-kurczak hawajski,
-salami z nutką wina i czarnymi oliwkami,
Bazą były ziemniaki wymieszane z masłem czosnkowym i serem, a ozdobą sałata rukola i kiełki rzodkiewki.
W lokalu na Woli jest przemiła obsługa, pięknie w nim pachnie pieczonymi ziemniakami i ziołami, jest w nim dużo przestrzeni, ma czystą łazienką, jest przyjazny rodzinom z dziećmi.




-Ursynów Groole Al. KEN 51 w Warszawie
W nowo otwartej restauracji Groole Al. KEN 51 na Ursynowie w Warszawie, uczciliśmy urodziny naszego dziecka! Wśród zamówionych dodatków do pieczonych ziemniaków znalazły się m.in.: Grooldog, śledź w buraczkach, pasta z zielonego groszku, tuńczyk, łosoś z kleksem śmietany, kurczak hawajski, salami z nutką wina i czarnymi oliwkami. Dania, w zależności od smaku zamawiającego, ozdobiono koprem, pietruszką, dynią lub słonecznikiem. Przemiła obsługa oraz piękny zapach kojarzący się z pieczonymi w ognisku ziemniakami zachęca do powrotu. Lokal przyjazny rodzinom z dzie




Mokotów Groole na ul. Willowej 9
W dniach 1-3 maja 2015 r. odbyła się Majówka w Groolach w nowym lokalu z ogrodem, w którym można się wyśmienicie zrelaksować. Tego dnia Groolowe chłopaki zagrały dla gości dużo dobrej muzyki, bowiem utworzyli spontaniczny projekt muzyczny Wiertłem o profil. Zjedliśmy tym razem groole maluchy z salami i oliwkami oraz papryką z imbirem! Bazą były ziemniaki wymieszane z masłem i serem.




