10 lipca 2016 r. To Tu Chińska pierogarnia w Warszawie

To Tu Chińska pierogarnia ma swoje placówki w czterech dzielnicach Warszawy (Saska Kępa, Ursynów, Gocław i Żoliborz). Udaliśmy się do tej na Żoliborzu na ul. Słowackiego 12 w Warszawie, która okazała się sercem i maszyną rozruchową całej sieci.
Na wstępie przywitał nas piękny zapach i niesamowicie elektryzująca dziewczyna o imieniu Dominika. Dzięki Jej sugestiom wybraliśmy pierożki, które miały w sobie nadzienia:
– soczewica ze skórką pomarańczową,
– szpinak z serem,
– kaczka z pomarańczą,
– wieprzowina z fasolą.
Do tego wybraliśmy sosy: łagodny orzechowy i ostry chili z imbirem.
Jedzenie świetne, pomieszczenie małe ale dzięki umieszczonym po dwóch stronach lustrom – przestrzeń została optycznie powiększona, ponadto szef tego miejsca powinien być dumny z zaangażowania personelu w swoją pracę! Ukłony 🙂

4 thoughts on “10 lipca 2016 r. To Tu Chińska pierogarnia w Warszawie”

  1. Potwierdzam, popsuło się trochę, nie wiem jaki jest powód, tak jak by obniżyli jakość tańszymi składnikami. Szkoda, brakuje mi tez dobrych deserów i dobrej herbaty, może czegoś na zimno.

    1. Dzisiaj odwiedziliśmy punkt na KEN na Ursynowie. Też było miło i sympatycznie ale mamy wrażenie, że zdecydowanie lepiej smakowało nam na Żoliborzu. Może dlatego, że na Żoliborzu pierożki nie są mrożone!? Ponadto na ul. Słowackiego 12, pierożki podawane są bambusowych naczyniach, a tu na KEN na Ursynowie – na plastykowych talerzykach?!

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *