Marta Sapała – Pardon, To Tu

Spotkanie z Martą Sapałą autorką książki „Na marne” prowadziła Olga Gitkiewicz.
Autorka postanowiła zbadać temat marnotrawstwa jedzenia. Rozmawia o tym z ludźmi, którzy żywią się tym, co znajdą w śmietnikach, zagląda do kompostowników i kuchennych szafek swoich rozmówców, szpera w kontenerach przy dyskontach spożywczych, oddaje głos ludziom bez domu i tym, którzy oszczędzanie mają we krwi. „Na marne” to zbiór reportaży o naszych codziennych nawykach i doskonała lekcja odpowiedzialnej konsumpcji.
Spotkanie zorganizowane zostało w restauracji Pardon, To Tu na Armii Ludowej 14 w Warszawie. Poczęstunek towarzyszący spotkaniu przygotowali ratownicy z Foodsharing Warszawa. Każdy z gości obecnych na spotkaniu otrzymał na zakończenie dynię, które chwilę wcześniej stanowiły dekorację.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Witryna wykorzystuje Akismet, aby ograniczyć spam. Dowiedz się więcej jak przetwarzane są dane komentarzy.