➡️Zgromadzeni goście współtworzyli wspólny rytm na instrumentach perkusyjnych należących do szkoły KLICK&DRUM, na czele z założycielem Kazimierzem Klickim.
➡️Podczas festiwalu odbył się także wernisaż prac ceramicznych Marianny Dudek oraz Sagi Dany Tomaszewskiej. Marianna Dudek specjalizuje się w prymitywnych technikach wypału (Raku, Pit, Barell, Saggar); fascynuje ją ich niepowtarzalność oraz element przypadkowości wpisany w proces twórczy. Saga Dana Tomaszewska wykonuje prace, które znajdują się w obiektach sakralnych, muzeach, przestrzeni publicznej oraz prywatnych kolekcjach w Polsce i poza jej granicami. Nowa kolekcja artystki została przygotowana specjalnie na Festiwal Alfa-odżywiania, a „ideą naczyń inspirowanych kuchnią alfa jest refleksja, jak równolegle z przetwarzaną żywnością zmieniały się materiały, z których te naczynia wykonywano”.
➡️W Restauracji Totomato na ul. Pięknej 28/34 w Warszawie odwiedziliśmy „Festiwal Alfa-odżywiania”. Dania w restauracji jak i produkty, które dostępne są w sklepie na parterze, pozbawione są sztucznych dodatków, konserwantów, barwników i wzmacniaczy smaku z firm m.in. LaSelva oraz Złoto Polskie.
Dzisiejsze spotkanie poprowadziła magdaLena Bajtlik – ambasadorka idei alfa-odżywiania, założycielka poradni żywieniowej Niralamba.
➡️Zdegustowaliśmy mieszanki sałat z owocem granatu, pasty humus, owoc kaki, owoc opuncji i czekoladę.