Restauracja Brovaria mieści się na Rynku Starego Miasta w dwóch kamienicach z numerami 73 oraz 74, których historia sięga XV wieku. Kamienice zostały zniszczone w trakcie II wojny światowej i odbudowano je dopiero ok. 1955 roku, natomiast od 10 lat mieści się w nich – Brovaria, w której produkowane są trzy piwa:
-Brovaria Pils jest piwem typu Pilsener, dolnej fermentacji, produkowanym wyłącznie ze słodu pilzneńskiego.
-Brovaria Miodowe to piwo typu Märzen, dolnej fermentacji.
-Brovaria Pszeniczne jest piwem typu Hefe Weizen, górnej fermentacji, w odróżnieniu od klasycznych piw Brovarii (Pils, Miodowe) będących piwami dolnej fermentacji.
W ramach relaksu po zwiedzaniu miasta, usiedliśmy w ogródku piwnym i zamówiliśmy 3 SZYCHY (Brovaria® Pils, Miodowe, Pszeniczne – 3 x 0,2l) oraz paluszki – Grissini w trzech smakach!