BioBazar na Żelaznej to dawna Fabryka Norblina na Woli w Warszawie, oferująca produkty m.in. wędliny, mięso i drób, nabiał, jaja, sery, owoce, warzywa, przetwory i soki, ryby, ciasta i ciastka, pieczywo, wyroby garmażeryjne, oleje, kosmetyki i środki czystości oraz wiele innych. Na terenie bazaru znajdują się również miejsca do odpoczynku, zjedzenia oraz wypicia czegoś dobrego.
Przestrzeń gdzie znajdują się stoiska to teren dawnego Zakładu Platerniczego Norblinów. Z kart historii wynika, iż w 1820 roku Aleksander Jan Konstanty Norblin (syn Jana Piotra Norblina de la Gourdaine) wraz ze wspólnikiem V. Zierem założyli zakład brązowniczy „Norblin i Spółka”. W 1882 roku Ludwik Norblin (wnuk Aleksandra założyciela zakłdu) kontynuując rozwój rodzinnej firmy wykupił wytwórnię platerów Braci Buch przy ul. Żelaznej 17 (późniejszy nr 51), kilka lat później w 1886 r. przeniósł swoją fabrykę z ul. Chłodnej i zaczął działać pod wspólną „Fabryka wyrobów platerowanych połączonych firm Norblin i Spółka – Bracia Buch”. Wtedy też zakład rozszerzył swą działalność i oprócz świeczników, wazonów, ozdób stołowych, sprzętu do gotowania wytwarzał też m.in. blachy, druty, rury, a w okresie wojny szybkobieżna walcowania drutu a także oddział amunicji karabinowej.
Zakład produkcyjny działał prężnie. W 1914 zatrudnienie wynosiło aż 600 osób. Fabryka ucierpiała we wrześniu 1939 podczas obrony Warszawy, oraz w 1944 r. po powstaniu warszawskim. Lata 80. XIX w. to okres rozszerzania zakresu działalności fabryki poprzez założenie walcowni blach, druciarni, rurowni i odlewni. W 2014 rozebrano ceglany mur otaczający zabudowania fabryki od strony południowej oraz część jednej z hal fabrycznych w związku z poszerzeniem ulicy Prostej.
Klimatyczne mury Fabryki Norblina, zestawione z nowymi wysokościowcami i apartamentowcami wybudowanymi wzdłuż drugiej linii metra, wyglądają ciekawie