Wśród zamówień przez grupę dań grupowo wypróbowaliśmy różne dania:
-Banica z serem Sirene (bułgarskie ciasto kori, faszerowane serem Sirene, a obok w dzbanuszku jogurt naturalny), a do tego kebabczeta.
-Czuszka Biurek (papryka marynowana, faszerowana serem Sirene, polewana jogurtem naturalnym).
-Sałatka szopska (pomidor, ogórek, cebula, pieczona papryka, bułgarskie oliwki, posypane serem Sirene i pietruszką.
-Giuwsz jagnięcy (gulasz z jagnięciny pieczony z bakłażanem, cukinią, ziemniakami, podany w tradycyjnym naczyniu).
-Sirene (ser Sirene smażony w cieście kori, szpinak, ruccola, winogrona, malinowy sos balsamiczny).
-Musaka wegetariańska (bułgarska zapiekanka z warzyw i ziemniaków podawana z naturalnym jogurtem).
-Kurczak ze szpinakiem (pierś z kurczaka ze szpinakiem, lutenica czyli sos bułgarski, pieczone papryczki, cebula, i dodatki).
Sirene ze szpinakiem (bułgarski ser sirene, pomidory, pieczona papryka, szpinak, pikantna papryczka, ser żółty zapiekany z jajkiem)
-Flaczki na maśle (flaczki wołowe smażone na maśle, z przyprawami bułgarskimi).
Wspaniałe miejsce to tego aby zacząć swą przygodę z Bułgarią.
2 lutego 2014 r. Restauracja Nesebar na Marszałkowskiej 4 w Warszawie