Jedliśmy też typowo ukraińskie potrawy w knajpce „Два голубцы tj. Dwa gołąbki” gołąbki z różnymi nadzieniami (ser biały z ziemniakami, kasza jaglana z warzywami, mięso, grzyby) owijane w liście młodej kapusty i podawane z różnymi sosami.
W Restauracji „Бабуле Пальчики tj. Paluszki Babuni” jedliśmy warenyky – pierogi, пальчики – kopytka ze szpinakiem, mięso w kształcie sakiewki z pieczonymi ziemniakami, sałatkę szopską, a w hotelowej restauracji cukinię z majonezem i pomidorem, pierś z kurczaka, sałatkę z kolendrą i pomidorem, a wszystko popiliśmy ukraińskim piwem.
Jedzenie na Ukrainie jest pyszne.
Na Ukrainie można znaleźć miejsca, gdzie serwowana jest kuchnia gruzińska. Przekąski w barku u gruzińskiej rodziny z ciasta drożdżowego i francuskiego z różnym nadzieniem, a w „Ресторана хинкальи tj. Restauracji chinkali” chaczapuri (gruziński placek z serem w wersji Adżaruli, chinkali – gruzińskie pierogi), a także mięso z kurczaka w sosie z kolendrą i pieczarki z serem.