Jedzenie w Tajlandii wygląda i smakuje nieziemsko, próbowaliśmy w bardzo wielu miejscach główne dania azjatyckie Pad Thai (makaron z dodatkami) oraz zupy z makaronem albo ryżem, które smakowały za każdym razem inaczej – zawsze fantastycznie! Pieczone na patykach mięsa, tofu, ryby, jaja przepiórcze podawane są sosami. Omlety z kolendrą czy też potrawy w sosach mięsnych czy warzywnych z dodatkiem azjatyckich dają egzotyczny zapach i smak.
Chrupiące małe banany albo pancakes z bananem niby prosty naleśnik, z takiego rozciąganego ciasta smakują super!
Owoce (pomelo, mandarynki, maleńkie ananasy, arbuzy, kokos, mango, longan, gujawa, mangostynka, tamarind, khanun, słodkie jabłko różane „Rose apple”, maleńkie banany, które wyrosły na tajlandzkim słońcu są słodziutkie.
To najlepsze jedzenie jakie do tej pory jedliśmy na całym świecie.