Rogale bydgoskie i gęsina z okazji Św. Marcina

Nie tylko Poznań ale też Bydgoszcz serwuje rogale oraz gęsinę.
Rogale. „Bydgoskie rogale” na pierwszy rzut oka są podobne do „marcińskich”, jednak nieco się różnią.
„Rogale bydgoskie” to drożdżowe ciasto przekładane masłem, nadziewane białym makiem, migdałami, miodem, ładnie polukrowane i posypane orzeszkami włoskimi – wyjaśnia Andrzej Winiarski, piekarz z Cukierni Sowa. Spróbowaliśmy bydgoskie rogale z cukierni: Kokosanka, Cukiernia Erdmann, Cukierni Sowa Cukierni Tosta, oraz z Lidla.
Gęsina

Autor zdjęć – Anna Receptananude.pl

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.