Złote Gody Rodziców w Moje Curry.
Byliśmy dość dużą grupą gdyż świętowaliśmy Złote Gody Rodziców, dzięki czemu wypróbowaliśmy różne potrawy. Zamówiliśmy Samosa, Paneer Pakora, Chicken curry, a także:
-Mango lassi (indyjski napój jogurtowy),
-zupy/kremy z: dyni, mango, pieczonego pomidora, prażonej soczewicy,
-Meat Grill Sizzler (mix grillowanych w piecu Tandoor mięs serwowanych na gorącym półmisku – baranina z imbirem, czosnkiem, kolendra i cebulką, kurczak w marynacie miętowo – kolendrowej, oraz jogurtowej z nerkocami czosnkiem i ziarnkami pieprzu),
-Mutton Tikka Sizzler (kawałki baraniny marynowane w hinduskich przyprawach),
-Panner Tikka Masala (kawałki indyjskiego sera w sosie pomidorowo cebulowym),
-Krewetki szefa kuchni – tego dnia serwowano jako danie dnia,
-Dal Makhani (czarna soczewica w sosie maślano – pomidorowym).
W związku z obchodami hinduskiego Święta Diwali, na sam koniec każdy z gości został poczęstowany Gulab jamun czyli smażonymi kulkami mlecznymi w słodkim sosie kardamonowym. W tym dniu, każdy dom w Indiach, rozbłyska milionem światełek.
![](http://receptananude.pl/wp-content/uploads/2017/10/Image00001-1.jpg)
![](http://receptananude.pl/wp-content/uploads/2017/10/Image00002.jpg)
![](http://receptananude.pl/wp-content/uploads/2017/10/Image00003.jpg)
![](http://receptananude.pl/wp-content/uploads/2017/10/Image00004-1.jpg)
![](http://receptananude.pl/wp-content/uploads/2017/10/Image00005.jpg)
![](http://receptananude.pl/wp-content/uploads/2017/10/Image00006.jpg)
![](http://receptananude.pl/wp-content/uploads/2017/10/Image00010-1.jpg)
![](http://receptananude.pl/wp-content/uploads/2017/10/Image00011.jpg)
![](http://receptananude.pl/wp-content/uploads/2017/10/Image00012.jpg)
![](http://receptananude.pl/wp-content/uploads/2017/10/IMG_20171021_141157.jpg)
Dzień kobiet w Moje Curry. Specjalnością restauracji są oryginalne potrawy indyjskie przygotowywane na oczach klientów, na samym środku restauracji. Wśród zamówionych dań znalazły się: – Samosa (chrupiące pierożki nadziewane ziemniakami i groszkiem i przyprawami),
– Paneer Pakora (panierowany w mące z soczewicy ser indyjski),
– Shahik Karma (mieszanka warzyw i indyjskiego sera) w sosie śmietanowo-orzechowym,
– Chicken Jalfreiji (kawałki kurczaka z mieszanka warzyw w sosie curry).
W oczekiwaniu na zamówione dania, klienci mogą zagrać w statki lub w kółko i krzyżyk, na planszach wydrukowanych na jednorazowym menu. Jedzenie jest smaczne, obsługa miła, lokal estetycznie urządzony. Na ścianach zawieszono piękne fotografie a stoły ozdobiono świeżymi tulipanami. Restauracja cieszy się dużym zainteresowaniem klientów, jest przyjazna dzieciom.
![](http://receptananude.pl/wp-content/uploads/2017/03/WP_20170308_17_30_01_Pro.jpg)
![](http://receptananude.pl/wp-content/uploads/2017/03/WP_20170308_17_55_23_Pro.jpg)
![](http://receptananude.pl/wp-content/uploads/2017/03/WP_20170308_18_06_10_Pro.jpg)
![](http://receptananude.pl/wp-content/uploads/2017/03/WP_20170308_18_10_18_Pro.jpg)
![](http://receptananude.pl/wp-content/uploads/2017/03/WP_20170308_18_21_28_Pro.jpg)
Restauracja Moje Curry mieści się na ul. Wąwozowej 18 w lokalu 012 (wejście od Al. KEN w budynku NASK) na Kabatach w Warszawie. Restauracja to smaczne i fajne miejsce na rodzinne świętowanie. Miła obsługa, ładny wystrój i wgląd w poczynania kucharzy w kuchni, przez duże szklane okno. Polecamy.