Omlet z jajek z sałatką

Delikatny omlet sporządzony z jajek jest świetną receptą na lekkie śniadanie a nawet obiad.

Składniki na omlet:
– 3 jajka, sól, pieprz,
– 6 łyżek oleju rzepakowego (po 2 na 1 omlet) lub inny tłuszcz do smażenia.

Składniki na surówkę:
-sałata pekińska, koperek, szczypta soli i pieprzu oraz 1 łyżeczka majonezu (opcjonalnie oliwy).
Jednak sałatkę można zrobić z dowolnych składników, według własnego smaku.

Sposób przygotowania:
Do miski wbijamy 3 jajka, roztrzepujemy widelcem, dodajemy sól, pieprz, smażymy na rozgrzanym oleju, z dwóch stron.

Usmażone wykładamy na talerz, zawijamy a w środek dajemy surówkę, zawijamy w ruloniki, kroimy w ruloniki. Czas przygotowania 20 minut. Smacznego.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Witryna wykorzystuje Akismet, aby ograniczyć spam. Dowiedz się więcej jak przetwarzane są dane komentarzy.