Najsłynniejsze pączki w Warszawie powstają w Pracowni Cukierniczej Zagoździński.
Różany Skwer Pysznych Pączków, który znajduje się przed pracownią cukierniczą, codziennie otula długa kolejka klientów. Dzięki staraniom Stowarzyszenia Kolonii Wawelberga skwer ten jest obsadzony różami i pięknie zadbany.
Władysław Zagoździński założył cukiernię w 1925 roku. Pierwszą cukiernię otworzył przy ulicy Wolskiej 53, przy rogu Skierniewickiej, później w 1932 przeniósł się do większego lokalu przy Wolskiej 66, róg Syreny. Niestety rozwojowi firmy przeszkodziła II wojna światowa. Podczas Powstania Warszawskiego kamienicę zburzono… resztę historii cukierni przeczytać na stronie Pracowni Cukierniczej Zagoździński.
Poza okresem Tłustego Czwartku, istnieje możliwość telefonicznego zamówienia pączków (z lukrem, bez lukru, lub z posypką cukru pudru) od poniedziałku do piątku, z jednodniowym wyprzedzeniem, z dowozem do klienta.



Autor zdjęć – Anna Receptananude.pl
Pączki z Górczewskiej powstają w Pracowni Cukierniczej Zagoździński na Górczewskiej 15 na Woli w Warszawie.