

W Vege MIASTO serwowana jest naturalna, zdrowa, roślinna kuchnia vegańska, a z uwagi na to, że byliśmy dość dużą grupą, mogliśmy spróbować kilku dań:
1. zupa krem z batata z cynamonem i wiśniami – dość ciekawe połączenie smaków,
2. danie dnia, w którym znalazły się:
– tortilla z farszem z kaszy jaglanej, pieczonych boczniaków, suszonych pomidorów i jarmużu /opcja GF naleśnik jaglany/ majonez kurkuma-koperek
– biała i czerwona fasola z majerankiem, czosnkiem i masełkiem
– mix sałat + oliwki, kukurydza, rukola, papryka z vinegretem malinowo-jagodowym,
3. pierogi z soczewicą i warzywami – mega
4. pierogi z kapustą i grzybami,
5. makaron jarmużowy (spaghetti w sosie pieczarkowo – jarmużowym, na mleku kokosowym, z serem roślinnym Violife) – po prostu pycha
6. cudaki (ziemniaki nadziewane farszem z nerkowców, tofu, szczypiorku, z sosami i surówką) – bardzo smaczne
7. warzywa z woka z kiełkami fasoli mung, orzechami nerkowca, z ryżem (opcjonalnie z kaszą lub makaronem) oraz surówką dnia z sosem vinegret,
8. sok z pomarańczy z chia, limonką i miętą,
Wszystkie dania były smakowite i pięknie podane.
Restauracja Vege MIASTO znajduje się niedaleko stacji metra Ratusz Arsenał, w centrum Warszawy.
Autor zdjęć – Anna Receptananude.pl