Spotkanie z Martą Sapałą autorką książki „Na marne” prowadziła Olga Gitkiewicz.
Autorka związaną z Foodsharing Warszawa, postanowiła głębiej zbadać temat marnotrawstwa jedzenia. Rozmawia o tym z ludźmi, którzy żywią się tym, co znajdą w śmietnikach, zagląda do kompostowników i kuchennych szafek swoich rozmówców, szpera w kontenerach przy dyskontach spożywczych, oddaje głos ludziom bez domu i tym, którzy oszczędzanie mają we krwi. „Na marne” to zbiór reportaży o naszych codziennych nawykach i doskonała lekcja odpowiedzialnej konsumpcji.
Poczęstunek towarzyszący spotkaniu przygotowali ratownicy z Foodsharing Warszawa.
Dynia. Każdy z gości obecnych na spotkaniu otrzymał na zakończenie dynię, które chwilę wcześniej stanowiły dekorację.
Spotkanie zorganizowane zostało w restauracji Pardon, To Tu na Armii Ludowej 14 w Warszawie.