We Francji spożywane są trzy główne posiłki w ciągu dnia.
➡️ Na śniadanie zazwyczaj Francuzi jedzą bagietki lub croissanta (rogaliki) z dżemem lub masłem oraz kawy lub czekolady, które podawane są w małych miseczkach, by dzięki temu móc w nich zamaczać bagietkę. Popijają sok pomarańczowy, mleko, wodę perrier.
➡️ Obiad (déjeuner) spożywają między godziną 12, a 14. Jako przystawki (entrée) jedzą sery. Jedliśmy też muszle św. Jakuba, pizzę, kebab z frytkami.
➡️ Kolacja (dîner) jest najpóźniejszym posiłkiem, spożywana między 20-22.
Podczas posiłków pije się wodę prosto z kranu, a do obiadu wino lub piwo.
➡️ Deser. Uwielbiamy ich tradycyjny pyszny pyszne deser – krem brûlée. Pieczywo kupowaliśmy w piekarniach francuskich – boulangerie bagietere.
![](http://receptananude.pl/wp-content/uploads/2009/09/P9100642-scaled.jpg)
![](http://receptananude.pl/wp-content/uploads/2009/09/IMG_20200901_100318_1-scaled.jpg)
![](http://receptananude.pl/wp-content/uploads/2009/09/Image00002-1.jpg)
![](http://receptananude.pl/wp-content/uploads/2009/09/IMG_20200831_151457-scaled.jpg)
![](http://receptananude.pl/wp-content/uploads/2009/09/Image000034.jpg)
![](http://receptananude.pl/wp-content/uploads/2009/09/IMG_20200907_181244-scaled.jpg)
![](http://receptananude.pl/wp-content/uploads/2009/09/IMG_20200902_200700-scaled.jpg)
![](http://receptananude.pl/wp-content/uploads/2009/09/IMG_20200908_201631-scaled.jpg)
![](http://receptananude.pl/wp-content/uploads/2009/09/IMG_20200903_104433-scaled.jpg)
![](http://receptananude.pl/wp-content/uploads/2009/09/IMG_20200908_194229-scaled.jpg)
![](http://receptananude.pl/wp-content/uploads/2009/09/IMG_20200831_151548-scaled.jpg)
![](http://receptananude.pl/wp-content/uploads/2009/09/Image00003-1.jpg)
![](http://receptananude.pl/wp-content/uploads/2009/09/IMG_20200903_174219-scaled.jpg)
![](http://receptananude.pl/wp-content/uploads/2009/09/IMG_20200904_155609_1-scaled.jpg)
![](http://receptananude.pl/wp-content/uploads/2009/09/IMG_20200904_093457-scaled.jpg)
`