Kuchnia łotewska promuje produkty mączne z nadzieniem mięsnym, kapuścianym, ziemniaczanym i grzybowym, wypiekane, gotowane lub smażone. Pierogi, bułki drożdżowe i ciastka francuskie.
Znajdziemy tu także dużo ryb (łososie, szczupaki, karpie, makrele, szproty, dorsze, śledzie, pstrągi, minogi, okonie) – wędzone, suszone, solone, nadziewane. Zachwycił mnie krem z ryby serwowany z wielkiego opalanego drewnem kotła.
Sezonowe warzywa i owoce, szczególnie granaty smakują wyśmienicie.
Smacznego po łotewsku to labu apetīti!
![](http://receptananude.pl/wp-content/uploads/2014/09/Image000033.jpg)
![](http://receptananude.pl/wp-content/uploads/2014/09/Image000051.jpg)
![](http://receptananude.pl/wp-content/uploads/2014/09/Image000012.jpg)
![](http://receptananude.pl/wp-content/uploads/2014/09/Image000036.jpg)
![](http://receptananude.pl/wp-content/uploads/2014/09/Image000091.jpg)
![](http://receptananude.pl/wp-content/uploads/2014/09/Image000052.jpg)
![](http://receptananude.pl/wp-content/uploads/2014/09/Image000061.jpg)
![](http://receptananude.pl/wp-content/uploads/2014/09/Image000071.jpg)
![](http://receptananude.pl/wp-content/uploads/2014/09/Image000081.jpg)
![](http://receptananude.pl/wp-content/uploads/2014/09/Image000042.jpg)
![](http://receptananude.pl/wp-content/uploads/2014/09/Image000022.jpg)
![](http://receptananude.pl/wp-content/uploads/2014/09/Image000032.jpg)
![](http://receptananude.pl/wp-content/uploads/2014/09/Image000101.jpg)
![](http://receptananude.pl/wp-content/uploads/2014/09/Image000035.jpg)
Potrawy spróbowaliśmy podczas pobyt w Rydze i Jurmali – kliknij!