Restaurację Groole odwiedzam regularnie. Dania są przygotowywane codziennie na miejscu ze specjalnie wyselekcjonowanych ziemniaków, które są świetną receptą na obiad, ale też przekąskę. Wypróbowałam w Groolach pieczone ziemniaki wymieszane z masłem i serem (baza tego dania):
z bezmięsnymi dodatkami:
– pasta z zielonego groszku,
– bryndza ze szczypiorkiem,
– szpinak trzy sery,
– pieczarka z jajami.
z rybnymi dodatkami:
– śledź w buraczkach,
– śledź w jogurcie greckim,
– łosoś z kleksem śmietany,
– tuńczyk z kukurydzą,
z różnymi z mięsnymi dodatkami:
– boczek z kiełbasą,
– kurczak curry,
– salami z nutką wina i czarnymi oliwkami.
W lokalu jest przemiła obsługa, pięknie w nim pachnie pieczonymi ziemniakami i ziołami. Pychotka!





Autor zdjęć – Anna Receptananude.pl
Historyczne Groole, które już nie istnieją:
Groole na ul. Ciołka 11
Groole Al. KEN 51
Groole na ul. Willowej 9