Tłusty czwartek to dzień, w którym objadanie się pączkami jest obowiązkowe i zgodne z polską tradycją. W kalendarzu chrześcijańskim jest to ostatni czwartek przed Środą Popielcową tzw. Popielcem, pierwszym z 40 (bez niedziel) dni Wielkiego Postu.
Z tej okazji zorganizowana została impreza Wolski Pączuś polegająca na objadaniu się pączkami na czas! Zawodnicy walczyli o tytuł Wolskiego Pączusia!
Pączki powstały w cukierni „Zagoździński” z Górczewskiej na Woli w Warszawie – kliknij
![](http://receptananude.pl/wp-content/uploads/2018/02/Image100004.jpg)
![](http://receptananude.pl/wp-content/uploads/2018/02/Image100010.jpg)
![](http://receptananude.pl/wp-content/uploads/2018/02/Image100011.jpg)
![](http://receptananude.pl/wp-content/uploads/2018/02/Image100013.jpg)
![](http://receptananude.pl/wp-content/uploads/2018/02/Image100014.jpg)
![](http://receptananude.pl/wp-content/uploads/2018/02/Image100017.jpg)
![](http://receptananude.pl/wp-content/uploads/2018/02/Image100016.jpg)
![](http://receptananude.pl/wp-content/uploads/2018/02/Image100015.jpg)
Impeza zorganizowana przez Urząd Dzielnicy na Woli w Warszawie. Dlatego zawodnicy walczyli właśnie o tytuł „Wolskiego Pączusia”.