„Warkocz św. Doroty” z Będzina

„Warkocz św. Doroty” jest to wspaniałe ciasto z dodatkiem białego i ciemnego maku, budyniu oraz lukru. Nazwa nawiązuje do będzińskiego wzgórza Dorotki, na którym wznosi się kościół pod wezwaniem św. Doroty w Będzinie. Warkocz powstaje w Cukierni Tkacz na Bema 8, niedaleko dworca PKP w Będzinie.

Autor zdjęć – Anna Receptananude.pl

2 thoughts on “„Warkocz św. Doroty” z Będzina

  1. Spróbowałam, nie polecam,nie dość że stare, wyschnięte to jeszcze napakowane chemią, a w cukierni kilkudziesięcioletni brud

Skomentuj Receptananude.pl Anuluj pisanie odpowiedzi

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.