Wątróbka z jabłkiem oraz surówka z kapusty

WĄTRÓBKA
Wątróbka z jabłkiem i cebulką jest daniem z mojego domu rodzinnego. Do tego podawana była surówka z białej kiszonej kapusty. Osobiście uwielbiam podawać do wątróbki kapustę konserwową z papryką.

Składniki na wątróbkę
1/2 kg wątróbki drobiowej/wieprzowej,
2 średnie cebule,
1 jabłko,
6 łyżek oleju do smażenia – polecam rzepakowy,
1 płaska łyżeczka soli, szczypta kucharka, magi, pieprz.

Sposób sporządzania
Wątróbkę obsmażamy na oleju, z każdej strony z dodatkiem przypraw. Cebulkę i jabłka obieramy, kroimy w piórka 16ki i wrzucamy na ściętą już wątróbkę. Przykrywamy pokrywką i dusimy wszystko razem z przyprawami ok 15 minut na małym ogniu.

SURÓWKA Z KAPUSTY i PAPRYKI – przepis kliknij!

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Witryna wykorzystuje Akismet, aby ograniczyć spam. Dowiedz się więcej jak przetwarzane są dane komentarzy.